Gå tilbake opp

KAJAKK - NYBEGYNNERKURS - NIVÅ 2

Ønsker du å konsolidere ferdighetene dine i elvepadling og bygge selvtillit?
Dette kurset tar for seg alle elementene i introduksjonskurset, men det forutsetter at padlerne allerede har en viss erfaring med elvepadling på nivå 1. Dette gjør at vi kan starte kurset på nivå 2 og bruke god tid på å konsolidere disse ferdighetene, slik at vi kan begynne å utvikle oss mot ferdighetene og sikkerhetsbevisstheten som kreves for å starte på nivå 3.

NYBEGYNNERKURS ELVEKAJAKKPADLING

I tillegg til dette vil de to dagene fokusere på strategier for trygg elveløping, sikkerhet og redning i hvitvann, samt utvikling av dine personlige padleferdigheter for hvitvann. Det finnes ingen bedre måte å forbedre padlingen din på og bli tryggere på å padle i villvann på enn å få solide ferdigheter i kajakkpadling fra våre topptrenere. Kurset begynner med en gjennomgang av ferdighetene på vann i bevegelse, og deretter konsentrerer vi oss om ferdighetene i hvitvann.

FØR DU DELTAR PÅ ET NYBEGYNNERKURS, BØR DU

Ha gjennomført et introduksjonskurs i hvitvann eller ha padlet kajakk i hvitvann klasse 2 minst 5 ganger i løpet av det siste året.

 • Kunne padle i en rett linje på flatt vann.
 • Være i stand til å ferry glide.
 • Kunne bryte inn og bryte ut på grad 2-vann.
 • Være komfortabel på grad 1-vann.

FØR DU DELTAR PÅ ET NYBEGYNNERKURS BØR DU:

Ha fullført et introduksjonskurs i hvitvann eller ha padlet kajakk i hvitvann i klasse 2 fem ganger eller mer i løpet av det siste året.

 • Kunne padle i en rett linje på flatt vann.
 • Være i stand til å ferry glide.
 • Kunne bryte inn og bryte ut på grad 2-vann.
 • Være komfortabel på grad 1-vann.
ELVEKAJAKK KLASSE II-03

FERDIGHETER Å LÆRE

 • Kroppsholdning, balanse, lene seg og surfe
 • Effektive takter
 • Grad 1 - 3 padling: Fange små strømvirvler, padle med forventning
 • Lese vannet, gruppebevissthet, speiding og grunnleggende kastetauteknikk
 • Utføre inn- og utbrytninger, ferger og koblingsmanøvrer
 • Introduksjon til rulling på begge sider og håndruller
 • Som en del av dette er sikkerhet og redning i hvitvann essensielt, og det kan være en mulighet til å se på en rekke aspekter av dette i løpet av dagen også

VÅRT KAJAKK-KURS PROGRAMUTVIKLING:

WHITEWATER KAYAK - Nybegynnerkurs - Nivå 1

WHITEWATER KAYAK - nybegynnerkurs - nivå 3

ELVEKAJAKK KLASSE II-05

KAJAKKPADLING I HVITVANNSKAJAKK NIVÅ 2 - KURSINNHOLD

Du vil vanligvis være i en gruppe på maks fire personer med én instruktør.
Når du møter instruktøren din den første morgenen, får du muligheten til å diskutere erfaring og ambisjoner, som sammen med værmeldingen og vannstanden gjør det mulig for oss å planlegge dagens aktiviteter sammen med deg.

Vi bruker en lokal elvestrekning av klasse 2 til å jobbe med de grunnleggende ferdighetene og begynne å utvikle padlingen din. Neste dag padler vi i en elv som gir oss det beste vannet og som har en passende grad for gruppens behov, det bør inkludere noen grad 3.

Helgen kan involvere følgende elver: Vosso, Raundalselva eller Strandaelva.

I disse elvene vil vi kunne bruke tid på å trene og utvikle din personlige padling. I tillegg vil vi se på hvordan du kan utvikle dine ferdigheter i sikker elveløping, slik at du kan forlate kurset med en følelse av at du trygt kan padle en elv av tilsvarende kvalitet sammen med venner.

I løpet av helgen kan vi hjelpe deg med å utvikle en rulle eller gjøre en rulle mer effektiv, noe som er en viktig ferdighet for enhver elvepadler.

I tillegg vil du dra nytte av instruktørens store kunnskap om andre padleplasser rundt om i Norge, og sannsynligvis også i resten av verden. Historier vil bli fortalt, og forhåpentligvis vil du forlate kurset inspirert og med kunnskap til å ta med deg padlingen din til andre deler av Norge og andre steder.