Gå tilbake opp

Damer - Terrengsykkelkurs

Hvordan forbedre dine terrengsykkelferdigheter?

I Outdoor Norway er vi svært opptatt av å ha en kvinnelig tilstedeværelse i terrengsykkelmiljøet her i Norge og i utlandet. Det er noe helt spesielt med å sykle sammen som en gruppe jenter, og det ønsker vi å dele med deg. Ikke noe press, ingen egoer, bare en positiv, inkluderende og støttende gruppe med likesinnede kvinner som er her for å ha det gøy, få nye venner, sykle noen episke stier og få mer selvtillit og ferdigheter på sykkelen.

TERRENGSYKKELLØYPE FOR KVINNER

Vi vil introdusere deg for pumping, som er en viktig teknikk som brukes for å opprettholde momentum, flyt og fart. Og kanskje til og med på små hopp. Så hvis du føler deg litt mer eventyrlysten og har lyst til å presse grensene dine litt mer, kan dette være kurset for deg.

RI SOM EN POWER GIRL!

2023_MTB_GIRLS_COURSE_12

FERDIGHETER Å LÆRE

  • Kroppsstilling
  • Stabilitet
  • Kontroll
  • Svingegenskaper


2023_MTB_GIRLS_COURSE_01

INNHOLD I TERRENGSYKKELKURS FOR DAMER

Terrengsykkelkurset for kvinner ledes av en av våre internasjonalt sertifiserte instruktører i løpet av en dag og er skreddersydd for å passe alle nivåer, fra nybegynnere til viderekomne. Så uansett erfaring eller treningsnivå garanterer vi at du vil tilegne deg ny kunnskap, forbedre kjøreteknikken din og ha det gøy.

I tillegg til å dekke de grunnleggende ferdighetene i terrengsykling, som kroppsposisjon, stabilitet, kontroll og svingkjøring, gir heldagskurset deg god tid til å finjustere disse grunnleggende ferdighetene før vi går over til litt mer avanserte teknikker og manøvrer. Disse nye ferdighetene vil gjøre deg i stand til å sykle i brattere og mer teknisk terreng, i tillegg til trapper og små fall. Ved å lære deg å løfte for- og bakhjulene uavhengig av hverandre vil du kunne forsere eventuelle hindringer i løypa.

VANLIGE SPØRSMÅL

Kan jeg bruke mitt eget utstyr, for eksempel hjelm, pedaler eller hansker?

Ja, absolutt!

Terrengsyklene våre er utstyrt med standard flatpedaler med pinner. Vi tilbyr imidlertid også SPD- og Crankbrothers-pedaler med klips for de som foretrekker å bruke sko med klips.

Hvis du ønsker å bruke dine egne pedaler og/eller sadel, vennligst ta dem med, så bytter vi dem gjerne ut for deg ved ankomst.

For å sikre at vi kan imøtekomme dine preferanser, vennligst gi oss beskjed på forhånd ved å svare på bestillingsbekreftelsen din på e-post. På denne måten kan vi forberede oss på besøket ditt.

Når starter og slutter terrengsykkelsesongen på Voss?

Sykkeleventyrene våre starter når snøgrensen overstiger 500 meter over havet, og fortsetter til snøfallet begynner igjen. Vanligvis strekker denne perioden seg fra begynnelsen av april til slutten av desember, diktert av naturens luner. Hovedsesongen vår går fra mai til oktober.

Hvis planene dine faller utenfor denne perioden, anbefaler vi at du kontakter oss i god tid, ettersom vi kanskje utforsker sykkelruter utenfor Voss kommune i flere dager eller uker.

Er sykkelen inkludert i turpakken?

Ja, det er det! Terrengsykkelen er inkludert, slik at du slipper å ta med deg din egen sykkel på tvers av kontinenter ;)

Hvor vanskelig er denne terrengsykkelløypa?

Den er gradert fra ferdighetsnivå 1 til 4, perfekt for nybegynnere og viderekomne ryttere.

Bør jeg gi guiden min tips?

Det er ikke vanlig å gi driks i Norge, slik det for eksempel er i USA. Guidene våre legger ned en betydelig innsats for å sikre at opplevelsen din blir både hyggelig og trygg, og opprettholder de høye standardene som er satt av Outdoor Norway.

Selv om tips er anerkjent som en standard praksis i bransjen og alltid er velkommen, er det aldri en forpliktelse. Det er helt opp til deg selv om du velger å gi tips. Din takknemlighet for den servicen du har fått blir uansett satt stor pris på.

Må jeg signere en erklæring om fraskrivelse?

Ja.

Når du blir med på en aktivitet, må du lese og signere en erklæring om risikoavståelse. For mindreårige må en forelder eller foresatt signere fraskrivelsen.