fbpx
Hopp til innhold

Oppdatert reiseråd til Norge fra 5. juli 2021

Reis til Norge sommeren 2021

Reis til norge sommeren 2021


Grensere i Norge er åpne for utenlandske turister og vaksinerte mennesker fra grønne EU-land.

Det er ikke en generell tilgang for turister å komme inn i Norge, men det er tillatt for alle reisende fra grønne land, inkludert turister, å komme inn i Norge. Det er også mulig for turister som reiser med EU-vaksinepass å reise til Norge, les mer om dette i neste avsnitt.

Merk: Deltakere fra grønne land må registrere seg før innreise og må teste ved grensen.

Fargekoding og gjenåpning av EU

5. juli 2021 utvidet FHI antall fargekoder. Fargekodene er forklart på kartet. Fra nå av holder den seg oppmerksom på at grønt = gratis inngang og null karantene, og at alle andre farger betyr inngangsbegrensninger og karantene. Husk at land som nå er grønne kan endres til rødt senere, hvis en infeksjon blomstrer i landet.

At https://reopen.europe.eu/en Det er oppdatert reisetips for alle EU- og EØS-land. Nettstedet inneholder også riktig informasjon om innreise til Norge på engelsk. Merk at Norge fortsatt bruker andre terskelverdier enn resten av Europa. Dette betyr at det er kartet ved FHI som gjelder.

 •  
Mountain bike i Norge

Regler og krav ved innreise til Norge


 

Regler for karantene- og karantenehoteller hvis du planlegger å reise til Norge sommeren 2021

 • Reisende som bruker EU-vaksinepass, blir ikke satt i karantene
 • Reisende fra grønne områder vil  ikke bli satt i karantene  når du kommer inn i Norge. 
 • Helt vaksinerte nordmenn vil ikke bli satt i karantene når de kommer inn i Norge. Forutsatt at de har et vaksinepas.
 • Reisende som kan dokumentere med norsk vaksinepass at de er beskyttet (mottatt en dose og det har gått minst tre uker), vil bli satt i karantene, men kan unngå karantenehoteller når de kommer inn i Norge. Disse kan også tidligst testes ut av karantene ved negativ test.
 • Reisende fra  røde områder med moderat infeksjonstrykk (gjelder de fleste land i Europa som er røde) vil bli satt i karantene  i 10 dager. Karantenen må tilbringes i ditt eget hjem eller på et passende sted å bo der det er mulig å unngå nærkontakt med andre, med et privat rom, eget bad og eget kjøkken eller matservering. Se hvilke områder som har moderat smittepress her
 • Det er mulig å forkorte karantenetiden med to negative tester, hvorav den siste tas tidligst 7 dager etter ankomst.
 • Reisende fra  røde områder med høy infeksjon (gjelder de fleste land utenfor EØS og ingen innen EØS per i dag) vil bli satt i karantene  i 10 dager (til negativ testdag 7) ved innreise til Norge. Karanteneperioden må tilbringes på et karantenehotell ved første ankomststed til Norge. Reisende kan teste seg ut av karantenehoteller tidligst på dag 3.
  Se hvilke områder som har høy infeksjon her
 • Mindreårige går ikke til karantenehoteller

kilde: NHO Reiseliv  .
Norsk gjestfrihetsforening (NHO Reiseliv) er den største arbeidsgiver- og bransjeorganisasjonen for gjestfrihetssektoren i Norge.

elv rafting

Outdoor Norway har et bredt spekter av store opplevelser her på Voss, Norge, og vi kan ikke vente med å dele en fantastisk tid med reisende fra Europa.

Vår rafting tur går til den dypeste raftede kløften i Norge, og vi gjør vårt beste for å ta deg og din familie til de vakreste stedene på Voss.


Naeroyfjord

Hvis du er i et grønt land, er det på tide å pakke kofferten og reise til Norge sommeren 2021! 😊

# utendørsnorge

Del nyhetene !!!

Reis til Norge sommeren 2021