fbpx
Hopp til innhold

Hvordan pakke for en vinterferie til Norge

vintersolnedgang på skiområdet

Vinter i Norge er ikke for de svake!

Med unntak av mennesker som bor i Canada eller Island og er vant til en vinterferie; Norske vintre, spesielt i nord, gir regn og vind samt uunngåelig snøfall og føles derfor ganske kalde for de som ikke er vant til det.
Dette betyr at besøkende ikke bare bør ta med snøvennlige klær, men å ha vind og vanntetting er å foretrekke også, slik at du virkelig kan glede deg over å være utendørs. 

Imidlertid er det mye mer som går inn i pakking for ekstremvær enn klærne dine, og vi er her for å gi deg ekspertråd om denne viktige delen av reisen.

Se gjennom reiseruten din

Norge er et ganske spredt land, noe som betyr at det er mildere deler der vintrene er ganske utholdelige og ekstremt kalde områder der det er viktig å samle seg.

Så før du bestemmer deg for hva du trenger for å pakke reiseruten, vil du hjelpe deg med å forstå værets krav.

For eksempel hvis du skal på en Ski på Voss, trenger du utstyr, flere typer lag, støvler og så mange vann- og vindtette jakker du kan finne.

Du kan vanligvis leie utstyr på stedet, så du bør prøve å budsjettere deretter.

Finn ut dine varme klær for vinterferien

Dette er åpenbart, men det er også viktig. For folk som kommer fra varmere klima, kan varme klær bety en enkel genser og et skjerf, men det gjør det ganske enkelt ikke i Norge. Hvis du besøker den nordlige regionen, trenger du indre termisk undertøy, ren ullgensere, grepsålesko og en sterk jakke for å dekke over alle dine andre lag.

Det vanskelige med snø og vind er at når disse to elementene kombineres, kan de være brutale og gjøre omtrent alle slags klær ineffektive.

Ikke glem Essentials

Det er noen nødvendige gjenstander som ikke faller under klær du også trenger. For eksempel, Europeiske spenningsomformere eller reiseladere er super viktige, siden 120v adaptere blir stekte med 220v energien vi får her.

Du bør også ta med strømbanker, vannflasker som kan brukes igjen, fuktighetskremer og kanskje til og med en varmtvannsflaske for å holde deg koselig på slutten av dagen.

 

vinterferie

La alltid plass til suvenirer

Nordiske kulturer går tilbake århundrer, noe som betyr at det vil være mange suvenirer og kule pyntegjenstander du vil kjøpe. For eksempel tradisjonelt Norge bunader er en kjole mulighet de fleste elsker å unne seg.

Til mer sentimentelle gjenstander, Vikingskåler og andre minner er populære turistartikler du kan kaste deg på. Rosemaling servise og vintage norske kokekar er også et klart kjøp i bøkene våre. Derfor kan det være lurt å legge igjen litt pusterom i ditt tilfelle når du reiser.

Du bør være klar til å besøke Norges vinterunderland nå, men hvis en sommertur er mer din stil, sørg for å få noen eventyrlige muligheter.

At Outdoor Norway, vi tilbyr alle slags spennende opplevelser, inkludert kanopadling, MTB utforturer, camping, fotturer og SUP styrer Voss Norge.