fbpx
Hopp til innhold

Hvordan oppleve naturen bærekraftig

Norsk eventyr, folk som går tur med utsikt over fjorden

2017 ble FNs tildelte år med bærekraftig turismeutvikling, som førte til en viktig samtale blant det internasjonale reisemiljøet. Hvordan kan vi fortsette å oppleve naturen og nyte et stort utvalg av internasjonale reiser, samtidig som vi sikrer at stedene vi besøker ikke påvirkes av fritidsaktivitetene våre?

Det er mange dimensjoner ved dette spørsmålet. Spesielt hvordan du kan fortsette opplevelsesturisme mens du sikrer tilgjengelighet, men likevel forhindrer miljøforringelse. La oss utforske noen måter vi kan opprettholde denne innsatsen på.

 

Kommersiell forpliktelse til minimal innvirkning

Et av de viktigste spørsmålene folk trenger å stille reiseleverandører direkte er om de har tatt ansvar for skaden de forårsaker, både direkte og indirekte, og hvordan de demper den. Er bygningene deres for eksempel grønn sertifiserte? Er de medlem av en organisasjon som jobber direkte med bærekraftsinitiativer? Deltar de i 'leave-no-trace' prinsipper? Eller bruker de energieffektive transportalternativer?

Dette er selvfølgelig bare noen få strategier som eksisterende selskaper kan benytte når de takler "grønngjøring" av virksomheten. Til syvende og sist kan det dreie seg om å endre måten turisme oppfattes på på mikronivå.

For eksempel kl Outdoor Norway, selskapets visjon for reiser handler om enkel glede og takknemlighet for livet. Med et ønske om å fordype reisende i regional kultur og støtte lokale virksomheter, prøver de å gjøre sin del for å dempe de negative sidene ved global turisme. En stor del av dette er å unngå hotspots som er kjent av internett, og la reisende nyte en mer autentisk og unik opplevelse i Norge.

Fokus på den organiske opplevelsen

Å bevege seg bort fra det vanlige og oversolgte er en måte å sikre en minneverdig opplevelse som ikke mange andre har hatt. For eksempel på et backcountry ski-eventyr, mellom det vakre landskapet og det perfekte pulveret, får man en dypere forståelse for renheten ved å leve for de enkle øyeblikkene.

På samme måte, ved å ta oss tid til å redusere tempoet og koble oss til naturen uten distraksjoner i hverdagen, er det ikke bare mindre sannsynlig at vi deltar i aktiviteter med høyt avfall, men vi er også mer sannsynlig å bruke en økosentrisk tilnærming til å reise, til slutt hjelper oss å fokusere på å bevare disse områdene i generasjoner framover.

mountain bike tur i norge

Kritisk tenker på vår praksis

Hvor mange ganger har vi valgt takeaway-poser og -beholdere i plastikk over spisbare, vaskbare tallerkener? Hvor mange ganger har vi valgt det billigere, internasjonalt hurtigmatalternativs, over litt lokal tilberedt mat? Hvis vi skal være kritiske til måten vi reiser over hele kloden, er det like viktig å være kritisk til de daglige beslutningene vi tar, så lenge vårt endelige mål er å gjøre langvarig og innflytelsesrik forandring.

Vi forstår at det ikke er enkelt å gjøre endringen fra å være en vanlig turist til en ivrig lavkay-naturbesøker. Det er mye som skjer i mellom, men nøkkelen er å gjør små endringer nå, og se hvordan de over tid kan endre reiseopplevelsene dine positivt.

En måte å praktisere bevisst reise er å besøke et sted som økonomisk kan ha nytte av ferien. Penger du bruker mens du reiser kan gå tilbake til lokalbefolkningen du besøkte. Prøv å kjøpe gaver fra lokale produsenter, handle på lokale markeder eller spis lokalt på restauranter eller barer i stedet for internasjonale kjeder.

Vil du oppleve naturen med et bærekraftig selskap?

opplev naturen med kajakk i norge

Å være bærekraftig starter fra å være åpen for nye måter å gjøre ting på og sikre at alle er velkomne - som er vårt mantra på Outdoor Norway. Våre opplevelser, lavmælt eller høy spenning, kan være det første skrittet du tar for å være en mer miljøvennlig turist i Norge.

Vi tilbyr mountain bike turerturstierNorge backcountry ski  og friluftsliv i Norge