fbpx
Hopp til innhold

Vandring: Et økologisk perspektiv

vandreturer

Fotturer er en praksis som folk gjør omtrent overalt i verden. Fra å vandre over slettene til utfordrende bratte fotturer i fjellet - appellen om å reise gjennom et naturlig habitat til fots ser ut til å være tiltalende for alle slags mennesker.

Opplevelsen av fotturer er unektelig oppfyllende, med skogskyggen flimrende over eller knasken av tørket gress under sålene. Noen mennesker finner glede i å være rundt det enorme, ruvende grøntområdet, mens andre setter pris på pusterommet det gir dem fra urbane støy.

Imidlertid i Norge fotturer handler ikke bare om indre fred. Vi tror sterkt på fotturer som en aktivitet som oppmuntrer oss til å være miljøvennlige og bærekraftige.

Hvorfor fotturer er miljøvennlige

Nå som globale samtaler om bærekraft har blitt ekstremt relevante, har turistbedrifter og reisende utforsket måter å være mer generøse mot miljøet under sine turer og aktiviteter.

Vandring i sin natur, er miljøvennlig. Hele poenget er å oppleve det naturlige landskapet, enten det er en bratt stigning involvert eller ikke, samt å presse seg selv for å få blodet til å strømme.

Hvis gjort etisk og gjennomtenkt, fotturer lar deg ikke bare oppleve magien ved leting uten å forstyrre økosystemet, men det hjelper deg også med å danne et følelsesmessig vedlegg til de naturlige elementene rundt oss. Det er den underliggende følelsesmessige tilknytningen til naturen som vi tror kan motivere mennesker til å være snillere mot miljøet.

Hvordan fotturer kan bli skadelige

Det betyr imidlertid ikke at fotturer ikke kan gjøres feil. I områder der turgåere pleier å gå uforsiktig gjennom terrenget og søppel mens de går; vegetasjon, dyreliv og selve bakken kan lide av skade.

Turgåere må være oppmerksomme på at hvert eneste par føtter som går gjennom stien, har innvirkning. For eksempel er en vanlig ting turgåere gjøre å gå smalt rundt stien i stedet for å bo på den. Dette er kalt myrskjørt og kan føre til langsom erosjon, økt gjørme og stiutvidelse.

Fottur Outdoor Norway 7

Bærekraftig praksis å huske på

For å bevare den sanne naturen til fotturer og dens intensjon, bør du passe på å følge noen grunnleggende etiske fremgangsmåter som vil sikre at din tilstedeværelse på stien ikke er skadelig.

Hvis du for eksempel trenger å spise snacks underveis, ikke ha plastemballasje eller engangsbeholdere. I stedet er en gjenbrukbar vannflaske og noen små bokser med næring veien å gå. Hvis du må bruke plastemballasje, er forsøpling et klart nei-nei - vær sikker på at det du bærer i deg også utfører.

Du bør også hold deg til stien og sørg for at du ikke skremmer eller erter eller mater noe dyreliv du kommer over. Trå lett, hold positive følelser, og husk at du er gjest i det naturlige landskapet.

Outdoor NorwayMisjonen er å tilby miljøvennlige opplevelsesmuligheter for reisende, og det er derfor disse verdiene gjelder for alle tjenestene vi tilbyr. Skiopplevelser, SUP-turer, Mountain bike tur i NorgeOsv

Alle turene utføres med Outdoor Norwaybistand på en miljøvennlig måte - og du er velkommen til å bli med oss!