fbpx
Hopp til innhold

Geografi 101: Det fantastiske landskapet på Voss, Norge

stå opp og padle på elven i norge

Naturentusiaster vil sannsynligvis finne et nytt favorittsted hvis de finner seg selv reiser til Voss, Norge. Denne lille kommunen kan ikke se ut som mye ved første øyekast, men grave litt dypere, og du vil finne en mengde nydelig natur som enhver reiselivsfans ville være dypt takknemlig for å oppleve.

Voss ligger på den østlige kanten av Vestlandet, og er underlagt mye av været og geografien på vestkysten: regn, fjell, sauer og en blanding av gammelskog og viltvoksende jordbruksland. Blandet sammen gir det en liten byfølelse med praktisk nærhet til ikonisk norsk natur, noe som gjør det til et ideelt sted å oppleve ville landskap og utendørsopplevelser.

Glitrende fjorder

Norge har blitt satt på verdens reiseradar på grunn av sine utrolig unike fjorder. Bergen, litt over en time unna med tog, regnes som "porten til fjordene", og mange turistselskaper markedsfører landet som "Fjord Norge". Voss er kjent som eventyrhovedstaden i landet, og tilfeldigvis ligger det beleilig mellom landets to største fjorder: Hardangerfjord i sør og Sognefjord i nord, hver ideell for kajakkpadling og SUP Boarding.

Men, hva er egentlig fjorder? Med ordene fra det offisielle Fjord Norge:

“En fjord er et dypt, smalt og langstrakt sjø- eller innsjøavløp, med bratt land på tre sider. Åpningen mot havet kalles fjordmunnen og er ofte grunne. Hvis den geologiske formasjonen er bredere enn den er lang, er den ikke en fjord. Da er det en bukt eller vik.

Fjordene i Norge ble dannet av de gigantiske bre-tungene som gjennom flere istider har formet landskapet. En fjord er derfor en U-formet undersjøisk dal, og på vestkysten er denne dalen ofte omgitt av dramatiske fjellandskap. ”

Når du tenker på fjorder, er det viktig å huske at vannet i dem faktisk er saltvann, da det er en forlengelse av havet. Derfor har forskere klart å finne korallrev i noen av landets fjorder.

Endeløse fjell på Voss

Fjordene byr på like mye aktivt eventyr som fjellene rundt Voss gjør! Fotturer og MTB-turer om sommeren, og skiturer om vinteren, er store attraksjoner for mange friluftsreisende.

Noen av favorittene våre mountain bike stier i de nærliggende fjellene inkluderer Raugstad, Storåsen og Bømoen. Enten en nybegynner eller en pro-biker, er det noe for enhver smak. Og mens hver løype presenterer sine egne utfordringer, kan hver beliggenhet også skryte av sin egen unike vakre natur.

Å gå på skiturer er imidlertid uten tvil den mest populære (og norske!) Grunnen til å være på fjellet om vinteren. Ski på Voss inkludere Mount Oksen, Lønahorgi, Raundalen-fjellene, Vikafjell eller Sognefjord-fjellene. Og akkurat som Mountain bike tur i Norge, hvert skieventyr, enten det er i bakken eller i baklandet, kan justeres for å passe nesten alle ferdighetsnivåer.

kvinner på mtb nedoverbakke, flott bakketur
sup lake padling i norge
Suppadling på Vangsvatnet på Voss, Norge.

Rolige innsjøer

Den internasjonale fjellbyen Voss huser også mange store innsjøer, inkludert Evangervatnet, Hamlagrovatnet, Lønavatnet, Torfinnsvatnet, Vangsvatnet og Oppheimsvatnet. Outdoor NorwayKontoret sitt tilfeldigvis ved bredden av det vakre Vangsvatnet, bare 100 meter fra sentralstasjonen / busstasjonen, og gondolen!

Det kommer ikke som noen overraskelse Vangsvatnet har da blitt et sentralt sted for vannaktiviteter.

 Outdoor Norway tilbyr stand-up padling, kanopadling og kajakkpadling til besøkende, slik at de også kan delta på moroa og oppleve hva innsjøen har å tilby. Det er også det perfekte stedet å lene deg tilbake og slappe av mens du ser dusinvis av paragliders fly gjennom himmelen, alt bak falt av vakker natur.

Hvis du er spent på å gå ut på noen av disse unike eventyrene, kan du begynne å planlegge turen din i dag med Outdoor Norway team. Vi sørger for fotturer og sykkelturer, i tillegg til skiopplevelser og utendørsaktiviteter i og nær Voss, Norge.