fbpx
Hopp til innhold

Den fine linjen mellom kulturell bevilgning og kulturell verdsettelse

kulturelt folkemuseum

En av de beste delene med å reise til nye land er å kunne oppleve nye kulturer, tradisjoner og kjøkken.

Som sosialt bevisste reisende i dag må vi imidlertid tenke mer kritisk på hvordan vi oppfører oss i land og kulturer som ikke er våre.

Selv om kulturbevilgning de siste årene har blitt en litt av et kontroversielt tema som kjendiser blir kalt ut for det for deres oppførsel.

Men for den vanlige reisende er alt som trengs, litt introspeksjon og innsats for å sikre at vi holder oss til takknemlighet i stedet for bevilgning.

Forstå kulturell bevilgning

Det er lett å være i defensiv når noe som kulturell bevilgning kommer opp. Imidlertid nøkkelen til å forstå hvorfor kulturell bevilgning er et problem er å vite hvorfor det egentlig betyr.

Bevilgning betyr å misbruke et aspekt av en annen kultur på en upassende, upassende måte og uten å anerkjenne dens røtter.

Noen ganger kan det imidlertid være vanskelig å trekke grensen for hvordan det ser ut. For eksempel i norsk bygdekultur er jorden en vesentlig del av deres liv. Fra norrøne sagn til omsorg som lokalbefolkningen dyrker landet med, er det klart at landskapet er nesten hellig.

Imidlertid når reisende kommer til Voss for tur- og MTB-løypeturer or Norge skieventyr og respekter det naturlige miljøet - det kan også føles som bevilgning.

Selv om det ikke ser ut som det vi ser i media, er det også upassende å være hensynsløs om miljøet på et sted du besøker.

Når bevilgning blir et problem

Når skal vi trekke grensen mellom det som teller bevilgning?

For eksempel hvis du begynner iført en indisk sari på feil måte, på en måte som er respektløs overfor sør -asiater i henhold til deres skikker uten å kreditere sørasiatiske samfunn for historien bak det - du tilegner deg.
Dette reiser også spørsmålet: hva er økonomien i handlingene dine? I eksemplet ovenfor, kjøper du sarien fra en hviteid virksomhet eller en sørasiatiske?

Dette er viktig fordi valgene vi tar for kulturell verdsettelse bør gi penger tilbake til samfunnet snarere enn til de samme privilegerte gruppene som har godt av å marginalisere disse etniske minoritetene for den samme praksisen som hylles som dristig når andre mennesker gjør det. Nedenfor ser du urbefolkningen fra det nordlige Skandinavia. Kalt samene, eller samene.

 

kulturell bevilgning

Kulturell bevilgning under reisen

Når du reiser, bør du alltid tenk litt hvordan du samhandler med menneskene, landskapet, kulturelle tradisjoner og til og med maten på stedene du besøker.
For eksempel, før du går og av de lokale tradisjonelle antrekkene, gjør et forsøk på å lære om betydningen det har og hatt gjennom århundrene for deres kultur!

I noen tilfeller. Det kan til og med være ting du bare ikke burde gjøre.
Hvis du ikke er svart, bør du ikke ha håret i cornrows eller lignende frisyrer for naturlig hår som svarte mennesker har brukt i århundrer mens de ble diskriminert for.

På et annet notat, bør du også være forsiktig med å forårsake en negativ innvirkning på et område av din nærvær. Forevige problematisk oppførsel i andre land er definitivt et aspekt av kultur- og ressursbevilgning.

Det er derfor på Outdoor Norway, oppfordrer vi kundene våre til å oppleve lokal kultur og lære å danne en dypere forståelse av det samtidig som vi respekterer miljøet ved å minimere avfall og handle lokalt.
Når vi gir vår Voss friluftsliv, prøver vi å etterligne grønn praksis også, og det er derfor vi er godt likt opplevelsesturoperatører på Voss.

Vi tilbyr skitur i Norge om vinteren, samt en rekke terreng-, vann- og luftaktiviteter om sommeren.