4 grunner til at du bør støtte økoturisme

par som sitter på en mounatin utsikt over fjordene

Når vi nærmer oss punktet uten retur med den delikate balansen i vårt komplekse økosystem, må det gjøres en målrettet innsats for å sikre at vi reduserer innvirkningen av vår livsstil på miljøet. Måten vi reiser på er ikke annerledes.

Etter hvert som flere blir med i bærekraftig livsstil, er det en felles innsats som både reisende og reiseassosierte virksomheter gjør innlemme økoturisme over alt annet. Økoturisme kan se ut som noe så lite som å eliminere avfall eller kan være et komplekst prinsipp som langsom reise.

I begge tilfeller er det noen viktige grunner til at du bør støtte økoturisme som reisende. La oss ta en titt.

Bidra til en større årsak

Arbeidet med å bli et bedre menneske betyr ofte å bidra til en kollektiv sak som vil gjøre liv bedre for andre mennesker så vel som deg selv. Økoturisme er en måte å være en del av en slik sak.

Ved å reise i tog i stedet for fly, handle bærekraftig og lokalt, samt holde avfallet ditt til et minimum, tar du aktivt valg som vil redusere belastningen på Moder Natur. Selv om du bare er en enslig person, kan du begynne å styrke deg selv og mennesker rundt deg til å ta bedre økologiske valg.

Kan være lettere på lommeboken

Økoturisme legger vekt på langsom reise, samt lokal turisme. Hvis du for eksempel bor i Norge, hvorfor skal du reise til Alpene for eventyr? Det er mange Ski på Voss for deg å oppleve i løpet av vinterskisesongen, så vel som MTB-stier, elvekajakk turer og andre Friluftsliv om sommeren.

Å reise innenlands med tog reduserer kostnadene sterkt, og prisnivået vil være det du er vant til i stedet for drastisk høyere på et kommersielt feriested.

Gi tilbake til fellesskap

Økoturisme handler om å gå i liten skala. I stedet for å nedlatende store bedriftshoteller, kan du finne lokalt drevne bed-and-breakfast eller vertshus å bo på. I stedet for å kjøpe fra store selskaper som produserer suvenirer i bulk med profittmaksimering, kan du kjøpe kulturelle nick-nacks fra håndarbeidere selv.

I stedet for å gi penger til store konglomerater som nekter å vedta sosial rettferdighet eller miljøbevissthet i sin virksomhet, kan du hjelpe små lokale bedrifter vokse.

En liten gruppe reisende på Voss på tursti i fjellet.

Lære om kultur med respekt

Når vi snakker om sosial rettferdighet, holdes økoturisme ofte sammen med kulturelle progressive verdier. Det er viktig å lære om nye kulturer med respekt for å sette pris på dem. Hvis vi ikke investerer vår energi og tid i fordypning, gjør vi det ofte ender opp med å kulturelt tilegne seg.

Som bevisste borgere i 21st århundre, det er vår jobb å ta et øyeblikk for å virkelig forstå historiene til andre samfunn som vi bruker. Tross alt er til og med sightseeing eller opplevelsesturisme andre mennesker som er vert for deg mens du tar inn det de har å tilby.

At Outdoor Norway, gjør vi vårt beste for å bruke større prinsipper og mindre praksis innen økoturisme. Vår Norge fotturer, elvepadling Til og med stisykkelutleie Norge er rettet mot å hjelpe folk med å nyte ferien og søke eventyrrushet uten å skade miljøet og samfunnene i området.